TRADÍCIONÁLIS VIETNAMI PHO LEVES - Egy óra alatt az okosfazékban! Ennél egyszerűbb recept nem létezik :-)
TRADÍCIONÁLIS VIETNAMI PHO LEVES
Egy óra alatt az okosfazékban -ennél egyszerűbb recept nem létezik :-)
Hozzávalók:
- Fél kg marha vagy sertéscsont (tradícionálisan marha csontot használnak)
- 3 csillagánizs
- 2 rúd fahéj
- 8 szegfűszeg
- egy kb 5-6 centiméteres gyömbér
- egy egész fej fokhagyma (nem kell megpucolni)
- 2 babérlevél
- 1 Ek egész feketebors
- Egy nagyobb fej vöröshagyma (nem kell megpucolni
- 120 gramm pálmacukor
- 6 Ek Halszósz
- 4 Ek só
- kb. 5-6 liter víz, (okosfazék a maximum jelig feltöltve)
- 1 db textil fűszerzsák :
Valamint rizstészta, nagyon vékonyra vágott marhahús, csirke vagy disznóhús szeletek, petrezselyem , mungó bab csíra, zöldhagyma, lilahagyma, bazsalikom, mentalevél, és csípős szósz a leves tálalásához.
Elkészítés:
- Tedd az összetevőket a 2. ponttól a 9. pontig a fűszerzsákba.
- Tedd a marhacsontot az Okosfazékba, és öntsd fel kb 5-6 liter vízzel, a maximum jelig.
- Helyezd bele a szorosan bekötözött fűszerzsákot
- Adj a vízbe 120 gramm Pálmacukrot (vagy ha nincs akkor barnacukrot), 4 evőkanál sót, (lehet kevesebb is, én is csak 2 kanállal szoktam. Mindenki megsózza magának tálalás után izlés szerint) és 6 evőkanál halszószt.
- Zár le az Okosfazekat, a szelepet állítsd zárt állásra. Majd nyomd meg a Pressure Cook gombot, és állítsd a főzési időt 60 percre. A Keep Warm funkciót kapcsold ki.
- Menj Tévézni vagy olvasni vagy sétálni.
- Amikor az Okosfazék elkészült, gyors gőzkiengedést alkalmazunk. Óvatosan fordítsd a szelepet a Venting állásba. Komoly mennyiségű gőz fog távozni, legyél óvatos! Pár percig eltarthat amikor a szelep "beesik". Kinyithatod az Okosfazekat.
- Vedd ki a fűszerzsákot, majd szűrd le a levest.
Az időközben megfőzött rizstésztát porciózd ki tányérokba, majd tedd a rizstészta tetejére a kívánt nyershús mennyiséget. Szórd meg bőségesen apróra vágott petrezselyemmel, felkarikázott zöld és lila hagymával, és felkarikázott chilivel. Kanalazd rá a nagyon forró levest, úgy hogy a hús közben szépen megfőjön. Tálald. Mindenki ízlés szerint sózhatja, borsozhatja, tehet rá bab csírát, bazsalikom leveleket, mentalevelet, illetve ízesítheti csípős szósszal, erőspaprikával,
Jó étvágyat!
Az extra maradék alaplevet felhasználhatod más ételekhez is de akár le is fagyaszthatod, így legközelebb már csak a tésztát kell megfőzni és a húst előkészíteni ha ismét Vietnami Pho levest követel a család :-)
Megj: Ha nincs Okosfazekad, akkor természetesen hagyományos fazékban is elkészíthető. A sorrend ugyanaz marad, de a főzési idő akár 2-3 óra is lehet.
NÉZD MEG AZ EREDETI VIDEÓT A RECEPTRŐL:
NE FELEJTS EL FELIRATKOZNI A YOUTUBE CSATORNÁMRA ILLETVE LÁJKOLNI ÉS KOMMENTELNI AKÁR ITT A BLOGON!
Comments
Post a Comment