THAI BAZSALIKOMOS SERTÉS (PAD KRAPAO MOO)

THAI BAZSALIKOMOS SERTÉS (PAD KRAPAO MOO) 




HOZZÁVALÓK: 

  1. 300 - 400 gramm darált hús ( disznó, csirke vagy marha) 
  2. 2-5 friss chili paprika (attól függ, mennyire bírod az erőset) felkarikázva
  3. 1 közepes hagyma, felkockázva 
  4. 1-2 gerezd fokhagyma felaprózva vagy fokhagymanyomóval kipasszírozva
  5. 1 evőkanál (15 ml) Osztriga szósz
  6. 1 evőkanál (15 ml) Szója szósz
  7. 1 evőkanál (15 ml) Édes szója szósz (Kecap Manis) 
  8. 1. evőkanál (15 ml) Halszósz
  9. 250-300 gramm Thai bazsalikom (csak a levelek)  vagy normál bazsalikom
  10. 240 ml víz vagy húsleves 
  11. 240 gramm fehér rízs
ELKÉSZÍTÉS:

  1. Tegyél 15 ml olíva olajat az Okosfazékba
  2. Kapcsold be az Instant Pot Saute funkcióját , majd nyomd meg még egyszer a Saute gombot hogy normál hőfokról magasabbra állítsd. 
  3. Várj amíg a készülék kijelzőjén megjelenik a "HOT" (Forró) felirat
  4. Tedd az edénybe a hagymát, a chilit és a fokhahagymát 1-2 percig sütögesd sűrűn kevergetve,amíg a hagyma szép üveges nem lesz. 
  5. Tedd az edénybe a húst és kevergesd kb 5 percig, amíg szépen megpirul. 
  6. Kapcsold ki a Saute funkciót a "Cancel" gomb megnyomásával
  7. Adj 240 ml vízet vagy húslevest az okosfazékba
  8. Egy fakanállal alaposan kapargasd meg az edény alját hogy a megbarnult esetleg kicsit odaégett hagymadarabokat megmozgassuk. 
  9. Add hozzá a többi hozzávalót, a rízs kivételével. Nem kell megkeverni! 
  10. Zárd le az edényt és állítsd a szelepet zárt "Sealing" állásba
  11. Nyomd meg a "Pressure Cook" gombot, és állítsd a főzési időt 10 percre. A " Keep Warm gomb " legyen bekapcsolva. 
  12. Menj el tévézni. 
  13. Amikor a kijelzőn az L00 10 felirat van, akkor már bőven kiengedte a legtöbb gőzt. Óvatosan állítsd a szelep zárógombját "Venting" állásba hogy a maradék gőz is távozzon. Amikor a szelep "beesik", leveheted a fedőt és tálalhatod az ételt! 
Jó étvágyat! 

A rízst vagy még a fő étel elkészítése előtt vagy az edény megtisztítása után tudod elkészíteni. 
1. Tegyél 240 ml fehér rízst az edénybe. 
2. Adj hozzá 240 ml vizet
3. Zárd le az edényt, és a szelepet, majd nyomd meg a "Rice" (Rízs gombot). A "Keep Warm" gomb legyen beakcsolva! A főzési idő letelte után 10 perc természetes gőzkiengedést alkalmazzunk. 

(Ha több rizst akarsz főzni, akkor az arány mindíg 1:1, vagyis pl. 480 ml rízs 480 ml víz, és így tovább. 240 ml- nél kevesebbet nem tudsz, mert min 240 ml víz kell a készülék működtetéséhez!) 

Itt találod a Youtube csatorna vonatkozó videóit: 







Ne felejts el felíratkozni a Youtube csatornámra! Köszönöm! :-) 

Comments