THAI BAZSALIKOMOS SERTÉS (PAD KRAPAO MOO)
HOZZÁVALÓK:
- 300 - 400 gramm darált hús ( disznó, csirke vagy marha)
- 2-5 friss chili paprika (attól függ, mennyire bírod az erőset) felkarikázva
- 1 közepes hagyma, felkockázva
- 1-2 gerezd fokhagyma felaprózva vagy fokhagymanyomóval kipasszírozva
- 1 evőkanál (15 ml) Osztriga szósz
- 1 evőkanál (15 ml) Szója szósz
- 1 evőkanál (15 ml) Édes szója szósz (Kecap Manis)
- 1. evőkanál (15 ml) Halszósz
- 250-300 gramm Thai bazsalikom (csak a levelek) vagy normál bazsalikom
- 240 ml víz vagy húsleves
- 240 gramm fehér rízs
ELKÉSZÍTÉS:
- Tegyél 15 ml olíva olajat az Okosfazékba
- Kapcsold be az Instant Pot Saute funkcióját , majd nyomd meg még egyszer a Saute gombot hogy normál hőfokról magasabbra állítsd.
- Várj amíg a készülék kijelzőjén megjelenik a "HOT" (Forró) felirat
- Tedd az edénybe a hagymát, a chilit és a fokhahagymát 1-2 percig sütögesd sűrűn kevergetve,amíg a hagyma szép üveges nem lesz.
- Tedd az edénybe a húst és kevergesd kb 5 percig, amíg szépen megpirul.
- Kapcsold ki a Saute funkciót a "Cancel" gomb megnyomásával
- Adj 240 ml vízet vagy húslevest az okosfazékba
- Egy fakanállal alaposan kapargasd meg az edény alját hogy a megbarnult esetleg kicsit odaégett hagymadarabokat megmozgassuk.
- Add hozzá a többi hozzávalót, a rízs kivételével. Nem kell megkeverni!
- Zárd le az edényt és állítsd a szelepet zárt "Sealing" állásba
- Nyomd meg a "Pressure Cook" gombot, és állítsd a főzési időt 10 percre. A " Keep Warm gomb " legyen bekapcsolva.
- Menj el tévézni.
- Amikor a kijelzőn az L00 10 felirat van, akkor már bőven kiengedte a legtöbb gőzt. Óvatosan állítsd a szelep zárógombját "Venting" állásba hogy a maradék gőz is távozzon. Amikor a szelep "beesik", leveheted a fedőt és tálalhatod az ételt!
Jó étvágyat!
A rízst vagy még a fő étel elkészítése előtt vagy az edény megtisztítása után tudod elkészíteni.
1. Tegyél 240 ml fehér rízst az edénybe.
2. Adj hozzá 240 ml vizet
3. Zárd le az edényt, és a szelepet, majd nyomd meg a "Rice" (Rízs gombot). A "Keep Warm" gomb legyen beakcsolva! A főzési idő letelte után 10 perc természetes gőzkiengedést alkalmazzunk.
(Ha több rizst akarsz főzni, akkor az arány mindíg 1:1, vagyis pl. 480 ml rízs 480 ml víz, és így tovább. 240 ml- nél kevesebbet nem tudsz, mert min 240 ml víz kell a készülék működtetéséhez!)
Itt találod a Youtube csatorna vonatkozó videóit:
Ne felejts el felíratkozni a Youtube csatornámra! Köszönöm! :-)
Comments
Post a Comment